Home Over ons

Artikel index
Historiek
Alle pagina´s

Sporten bij Sportiva... de ideale inspanning voor een leuke ontspanning! Bij Sportiva heeft iedereen de kans om op een veilige en recreatieve manier te sporten, iedereen moet de kans krijgen om GEEN kampioen te worden, maar iedereen moet OOK de kans krijgen om WEL kampioen te worden en dit, dank zij de beste accomodatie en de beste trainers.

• Gratis indoor spelen bij slecht weer
  • Ook beginners kunnen meedoen aan onze verschillende activiteiten en kunnen zo het lidgeld terug verdienen!
  • Sportiva is erkend als jeugdvriendelijke tennisclub, daarom extra aandacht aan jeugdwerking
  • Lessen en stages met gediplomeerde trainers.
  • Wij zijn ook piloot club: Start To tennis.

Tennisclub Sportiva werd opgericht op 6 januari 1976. Enkele vrienden konden een perceel grond huren van de gemeente, legden er 2 gravel terreinen en bouwden er een houten chaletje op, en Sportiva was vertrokken. Geleidelijk aan heeft men uitgebreid tot 6 gravel terreinen, tot er in 1983 een hal gebouwd werd met 4 indoor terreinen, deze hal hebben wij in 2016, uitgebreid met een vijfde terrein, ook zijn er 2 squash terreinen en een grote cafetaria. Begin 1998 zijn er maar iets meer dan 200 leden bij Sportiva, waarvan slechts 10 jeugdleden. Sportiva was een senioren club, we moesten dus dringend aan de toekomst bouwen. Een jeugdbestuur werd opgericht. In 2002 richten we ons eerste jeugdtornooi in. We volgen het kidstennis programma van VTV en worden al verschillende jaren erkend als jeugdvriendelijke tennisclub. In het voorjaar van 2008 lieten wij een midi-tennisterrein aanleggen exclusief voor onze jeugdspelers. In 2011 waren wij fier toen VTV ons verkoos om pilootclub te zijn van: Start To Tennis. Sinds 2012 zijn wij niet alleen de grootste tennisclub, maar zijn wij de grootse sportclub / vereniging van Hulshout.

Wat onze accommodatie betreft: in de zomer van 2007, een nieuwe binnenverlichting en het jaar daarna renoveerden wij de vloer van onze 4 binnenvelden. In 2009 investeerden wij een heel groot bedrag met de aanleg van de 4 Advantage Redcourd terreinen. In 2012 renoveerden wij ook de terreinen 5 en 6 in dezelfde Advantage Redcourd terreinen. Vanaf 1-04-2012, beschikken wij over 6 ultra moderne all-weather terreinen, dus .. geen gravel meer in de sokken. Wij durven innovatief te zijn, omdat wij weten dat deze moderne all-weather terreinen een wissel zijn voor de toekomst. In 2014 beëindigden wij de renovatie van ons café en kochten nieuwe meubelen, zodat het hier altijd gezellig is om te vertoeven. In de zomer van 2016 verbouwden wij onze hal, sinds 1 oktober 2016 zijn er 5 indoorterreinen.

Tennisclub Sportiva is een V.Z.W., wij beheren en betalen onze infrastructuur zelf, wij betalen nog steeds een geïndexeerd bedrag voor de grond. Sinds 2005 hebben we elk jaar meer dan 500 leden waarvan een groot aantal jeugdspelers. In 2017 overschreden wij voor het eerst de kaap van 600. Einde 2017 hadden wij 647 leden. Wij zijn met lengtes de grootste club/vereniging van Hulshout. Om die allemaal te behagen, daar werken wij met heel veel enthousiasme aan.

Wat is er te doen bij Sportiva? Het doel dat wij nastreven is: iedereen, klein of groot, jong of oud, vrouwelijk of mannelijk moet de kans hebben om op een veilige, gezonde, recreatieve manier te sporten en toch GEEN kampioen te zijn. Maar iedereen moet de kans krijgen, dank zij de beste accommodaties en de beste trainers om kampioen te worden. Outdoor beschikken wij over 6 moderne allweather terreinen, waarvan er 4 met verlichting. Exclusief voor de jeugd is er ook een midi-terrein in tartan. Indoor hebben wij 5 gerenoveerde microcourt terreinen met de allerbeste verlichting. Wij zijn door de Vlaamse tennisbond reeds verschillende jaren erkend als jeugdvriendelijke tennisclub. Vandaar, extra aandacht aan jeugdwerking, lessen en stages met gediplomeerde trainers. VTV heeft ons ook erkend als piloot club: Start To tennis. Ook de competitiespelers zijn hier op hun plaats. De senioren vormen de snelst groeiende en snelst veranderde groep in onze samenleving. Men zal met die groep rekening moeten houden en dat zullen wij zeker doen.

Onze jaarkalender begint in januari met een Kidsdag en eindigt met het ledenfeest in november. Daartussen organiseren wij verschillende activiteiten. Natuurlijk zijn er de officiële zomer- en wintertornooien en de clubkampioenschappen, maar met de club gaan we wandelen, fietsen, vissen, quizzen enz… Wie meedoet aan de activiteiten van Sportiva kan het lidgeld terug verdienen.

De squashclub beschikt over 2 courts. Er zijn losse reservaties of er is een jaarabonnement. Jeugdspelers betalen ook minder en competitie spelers spelen interclub. Fietsers die even willen uitblazen op een gezellig terras zijn bij Sportiva aan het juiste adres. Dat Hulshout de place to be is om aan sport te doen, dat weet men al kilometers van hier. Met het gemeentelijk sportcentrum beschikt Hulshout over een uitgebreide accommodatie. In het masterplan, sportpark Joris Verhaegen, willen wij met onze tennis- en squashclub, een pareltje zijn van de ruim aanwezige sportactiviteiten in Hulshout.