Sportiva

  • Tekst vergroten
  • Standaard tekstgrootte
  • Tekst verkleinen
Fout
  • Fout bij het laden van de RSS feed gegevens.
Home Over ons

Over ons - Historiek

E-mail PDF
Artikel index
Over ons
Historiek
Activiteiten
Alle pagina´s

Tennisclub Sportiva werd opgericht op 6 januari 1976. Enkele vrienden konden een perceel grond huren van de gemeente, legden er 2 gravel terreinen en bouwden er een houten chaletje op, en Sportiva was vertrokken. Geleidelijk aan heeft men uitgebreid tot 6 gravel terreinen, tot er in 1983 een hal gebouwd werd met 4 indoor terreinen, deze hal hebben wij in 2016, uitgebreid met een vijfde terrein, ook zijn er 2 squash terreinen en een grote cafetaria. Begin 1998 zijn er maar iets meer dan 200 leden bij Sportiva, waarvan slechts 10 jeugdleden. Sportiva was een senioren club, we moesten dus dringend aan de toekomst bouwen. Een jeugdbestuur werd opgericht. In 2002 richten we ons eerste jeugdtornooi in. We volgen het kidstennis programma van VTV en worden al verschillende jaren erkend als jeugdvriendelijke tennisclub. In het voorjaar van 2008 lieten wij een midi-tennisterrein aanleggen exclusief voor onze jeugdspelers. In 2011 waren wij fier toen VTV ons verkoos om pilootclub te zijn van: Start To Tennis. Sinds 2012 zijn wij niet alleen de grootste tennisclub, maar zijn wij de grootse sportclub / vereniging van Hulshout.

Wat onze accommodatie betreft: in de zomer van 2007, een nieuwe binnenverlichting en het jaar daarna renoveerden wij de vloer van onze 4 binnenvelden. In 2009 investeerden wij een heel groot bedrag met de aanleg van de 4 Advantage Redcourd terreinen. In 2012 renoveerden wij ook de terreinen 5 en 6 in dezelfde Advantage Redcourd terreinen. Vanaf 1-04-2012, beschikken wij over 6 ultra moderne all-weather terreinen, dus .. geen gravel meer in de sokken. Wij durven innovatief te zijn, omdat wij weten dat deze moderne all-weather terreinen een wissel zijn voor de toekomst. In 2014 beëindigden wij de renovatie van ons café en kochten nieuwe meubelen, zodat het hier altijd gezellig is om te vertoeven. In de zomer van 2016 verbouwden wij onze hal, sinds 1 oktober 2016 zijn er 5 indoorterreinen.

Tennisclub Sportiva is een V.Z.W., wij beheren en betalen onze infrastructuur zelf, wij betalen nog steeds een geïndexeerd bedrag voor de grond. Sinds 2005 hebben we elk jaar meer dan 500 leden waarvan een groot aantal jeugdspelers. In 2017 overschreden wij voor het eerst de kaap van 600. Einde 2017 hadden wij 647 leden. Wij zijn met lengtes de grootste club/vereniging van Hulshout. Om die allemaal te behagen, daar werken wij met heel veel enthousiasme aan.